Tuesday, November 17

Menghitung Hari...


Menghitung hari..mungkin itu ungkapan yang sesuai bagi kawan2 ku yang sedang meniti hari2 terakhir di taman budi dan ilmu ini..

Empat tahun berlalu..hari ini ada di antara kawan2 ku yang telah mampu mengukil senyuman tanda kemenangan dalam jihad menuntut ilmu..bukan mudah menjadi seorang pelajar, hanya yang benar-benar istiqamah mampu menuju ke garisan penamat.

Betapa indah saat ketika menerima segulung ijazah sekalipun terpaksa menunggu terlalu lama, akan tetapi saat yang bermakna itu akan tiba juga. Mudah-mudahan Allah Taala panjangkan umur kita untuk berkongsi hari yang bersejarah itu dengan keluarga tersayang. Walaupun zahirnya hanya sekeping kertas tetapi hakikat yang sebenar hanya tersirat disebaliknya..

Betapa banyak masa telah dikorbankan deminya, betapa banyak wang ringgit dicurahkan deminya dan betapa tinggi semangat telah dipupuk deminya...itulah hakikat seorang pelajar bernama mahsiswa..

Bagi teman- teman yang sedang meniti hari2 terakhir di taman budi dan ilmu ini...Salam kejayaan dariku untuk semua...semoga lebih bersedia untuk ke dunia realiti, mengejar impian mengecapi hakikat sebenar kehidupan kita yang bernama insan.

Semoga mudah mendapat pekerjaan dan terus berbakti untuk anak bangsa.
Biarkan kenangan manis kita bersama selama bergelar mahasiswa menjadi kenangan abadi selamanya...

Salam Kejayaan!

0 comments:

Post a Comment